مکنده کامیونی
مکنده کامیونی
کامیون وکیوم دار چیست؟
vacuum truck? what.s
کاربرد مکنده کامیونی
جمع آوری و دفع مواد زائدی مانند مایعات، لجن، مواد جامد خشک و تر و انواع دیگری از آلودگی های سنگین همواره مشکل ساز بوده و لازم است از ابزارهایی استفاده شود که به صورت کاملاً تخصصی این مواد را جمع کند. امروزه با طراحی و ساخت مکنده های صنعتی کامیونی جمع آوری حجم عظیمی از انواع مواد جامد و مایع با چسبندگی و غلظت های متفاوت از مخازن، حوضچه های آب، فاضلاب ها و … امکان پذیر گشته است. دستگاه های مکنده کامیونی در گروه مکنده هایی قرار می گیرند که دارای سرعت و قدرت مکش فوق العاده ای هستند که برای به انجام رساندن فعالیت های سخت و دشوار جمع آوری و انتقال مواد مورد استفاده قرار گرفته و ابزاری بسیار مناسب و کارآمد به شمار می آیند.
کاربرد مکنده کامیونی در صنایع
مکنده کامیونی در صنایع گوناگون دارای کاربردهای فراوانی است و با داشتن پمپ های قوی و فیلترهای مناسب قابلت به کارگیری در انواع محیط های صنعتی را دارند که می توانیم به نمونه هایی از آن اشاره کنیم :
کاربرد مکنده کامیونی در صنایع سیمان
مکنده کامیونیدر کارخانه های سیمان حدود ۱۰ درصد از محصولات خروجی در محوطه و سایت کارخانه پراکنده می شود که به مرور زمان موجب ضررهای اقتصادی خواهد شد. بنابراین فعالان این صنعت در تلاش هستند که با این مشکل مقابله نمایند و با از میان برداشتن مشکلات ناشی از پراکنده شدن ذرات و گرد و غبار سیمان کیفیت صنعت سیمان بهبود می یابد. با بهره گیری از یک مکنده کامیونی می توان تمامی ذرات کوچک و بزرگ سیمان را که در محیط منتشر شده، جمع آوری نمود و علاوه بر این که مکنده کامیونی با سرعت بالا و کیفیت بسیار مطلوبی عمل می کند سازگار با محیط زیست نیز می باشد.
کاربرد مکنده کامیونی در صنایع فولاد
مکنده کامیونیدر صنایع فولاد و ذوب آهن هنگام انجام فرآیندهای صنعتی مقدار زیادی از ضایعات و آلودگی هایی تولید می شود که بر کیفیت محصولات تاثیر نامطلوب می گذارد. برخی اوقات این مواد قابل بازیافت بوده و با جمع آوری می توان آن ها را به چرخه تولید بازگرداند، بنابراین باید مواد با روش های صحیح جمع آوری گردند. مواد اتلاف شده در صنایع فولاد و آهن به وسیله مکنده کامیونی به طورت کامل و سازگار با محیط زیست قابل جمع آوری است. در هر لحظه می بایست ذرات پخش شده سریعاً جمع شوند تا بلافاصله به سیستم بازگردانده شوند.
کاربرد مکنده کامیونی در معدن
مکنده کامیونیدر صنایع معدن و حفاری همواره حجم عظیمی از انواع مواد خام مورد جا به جایی قرار می گیرند، ذخیره و یا تخلیه می شوند و گاهی نیز مواد دور ریختنی هستند. با استفاده از مکنده های کامیونی حجم بالایی از مواد جهت به انجام رساندن هدف مورد نظر با قدرت زیادی مکش می شود. بدین ترتیب بسیاری از عملیات های سخت و دشوار حفاری به میزان قابل توجهی تسهیل یافته و موجب صرفه جویی در هزینه ها می گردد.
مزیت های بیشتر استفاده از مکنده کامیونی
۱– مکش مایعات به صورت کاملاً موثر و ایمن
۲– انجام موثر عملیات تخلیه
۳– مکش و جمع آوری ایمن مواد اشتعال زا
۴– مکش و جمع آوری ایمن مواد خورنده
۵– قابلیت کنترل گازها و بخارهای خطرناک
موار مناسب استفاده مکنده صنعتی
مکنده های کامیونی جهت دستیابی به اهداف گوناگون درمراکز صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند :
۱– نظافت
مکنده کامیونیدر کلیه مراکز و سایت های صنعتی حجم بالایی از آلودگی و ضایعاتی ایجاد می شود که قابل بازیافت نیستند و باید از محیط خارج شه و دور ریخته شوند که انجام این فرآیند تنها با استفاده از مکنده کامیونی امکان پذیر می باشد. هم چنین اگر این آلودگی ها علاوه بر حجم زیاد سخت و چسبنده نیز باشند، به کارگیری مکنده کامیونی ضرورت پیدا می کند. برخی عملیات های نظافتی عبارتند از:
نظافت کلیه مخازن صنعتی که برای نگهداری و ذخیره سازی انواع سیالات به کار می روند
نظافت دیگ های بخار
جدا سازی لجن
نظافت کانال ها و لوله ها
جمع آوری مواد نفتی، روغنی و شیمیایی نشت شده
دفع مایعات بی خطر و خطرناک
نظافت عمومی
و …
۲– تخلیه
مکنده کامیونیدر صورتی مقدار زیادی از مواد مایع و جامد و به ویژه مایعات در گودال ها، حوضچه ها و استخرهای صنعتی موجود بوده و می بایست تخلیه شوند، مکنده کامیونی یک ابزار کاملاً مناسب خواهد بود. این دستگاه ها با دارا بودن قدرت مکش فوق العاده قادر است در زمانی کوتاه حجم بالایی از موادی که با اختلاف ارتفاع از سطح زمین قرار دارند، مکش کند. به عنوان مثال :
تخلیه فاضلاب ها،
مکش لجن،
برخی عملیات های حفاری،
آبگیری دوباره مخازن
و …
نمونه هایی از کاربردهای مکنده کامیونی در تخلیه مواد می باشد.
۳– انتقال مواد
مکنده کامیونیمی توان گفت که یکی از مهم ترین وظایف مکنده کامیونی انتقال و جا به جایی مواد است. در بسیاری از محیط های صنعتی لازم است مواد خام و یا محصولات تولیدی از نقطه ای به نقطه دیگر جا به جا شوند و این امر تنها توسط یک مکنده کامیونی امکان پذیر خواهد بود. صنایع سیمان، صنایع ساختمانی، استخراج معادن، صنایع نفت و پتروشیمی نمونه هایی از صنایعی هستند که فرآیند انتقال مواد در آن ها صورت می گیرد.